OJAS massage

Aanbod Fotos Contact Blog Docu

SESAM OLIE

Voordelen van sesam olie

In ayurvedische massages wordt meestal sesamolie gebruikt. Dit is hoofdzakelijk omdat heel weinig mensen neveneffecten hebben van deze olie. Bovendien is deze olie bijzonder voedzaam. Tijdens de massage wordt ze door de bloedvaten in de huid opgenomen en circuleert met het bloed naar de organen van ons lichaam.

Een regelmatige massage met sesamolie is dus heel deugdzaam. Ze wordt in het bijzonder aanbevolen voor de behandeling van depressies, geestelijke vermoeidheid en geheugenproblemen. (Dit wordt nagestreefd met de shirodhara-massage)


Heilzame werking

Sesamolie heeft ook een heilzame uitwerking bij gewrichtsproblemen en bij spierkrampen. Wie met deze problemen te kampen heeft bevelen we de pichauli-massage aan waarbij overvloedig met warme sesamolie gemasseerd wordt.

Sesamolie heeft ook een verzachtende impact bij verkoudheid. Ze stimuleert ook de lever en de nieren.

Bij de abhyanga massage wordt sesamolie gebruikt. Meestal worden er enkele druppels etherische olie aan toegevoegd, niet alleen voor de aangename geur maar vooral voor hun gunstige eigenschappen op ons organisme. Niet iedereen verdraagt echter alle etherische olieën, daarom wordt dit voor de massage afgesproken. Het is zeker belangrijk om voor een massage te vermelden of u bepaalde allergieën heeft.