OJAS massage

Aanbod Fotos Contact Blog Docu

Ayurvedische massage met udvartana poeder

Udvartana

Udvartana is een droge poedermassage. Ze brengt een diepe werking in de huid teweeg en maakt de huid mooi en zacht.

Door de snelle bewegingen en het poeder, vermindert de “kapha” door eliminatie van de cholesterol. Ze is dus vooral een heel deugdzame massage voor mensen met overgewicht.

Los van dit effect wordt ze natuurlijk ook als buitengewoon aangenaam ervaren voor de anderen. De snelle bewegingen met het heel fijne poeder leveren een heel dynamisch effect. Ze brengt terug energie in het vaak vermoeide lichaam. De massage reinigt en “gomt” als het ware de hele huid.Praktisch

Een Udvartana wordt op de massagetafel gegeven in lange vloeiende bewegingen, afgewisseld met intensieve massages van spieren en gewrichten. Daardoor ervaar je deze massage niet alleen als een reiniging maar ook als een erg gevarieerde behandeling waarbij momenten van ontspanning en momenten van stevige dynamiek zich afwisselen als één vloeiende dansbeweging over je huid.

Een Udvartana kan ook in beperkte vorm gegeven worden: bijvoorbeeld enkel de benen, enkel de rug, ...

Na de massage wordt het poeder terug zorgvuldig afgewreven. Een douche is niet opportuun, vermits anders het poeder gaat samenklonteren. Trouwens het poeder heeft ook nog een lange nawerktijd.