OJAS massage

Aanbod Fotos Contact Blog Docu

Abhyanga ayurvedische massage

ABHYANGA

ABHI: het geheel, ANGA: alle ledematen, het hele lichaam. Deze globale holistische massage is de belangrijkste van de Ayurveda. Deze massage is ideaal om de dosha's in evenwicht te brengen en dan vooral Vata problemen te verminderen (door de stromingen van de bloedsomloop en lymphe te stimuleren).

Ze kalmeert het zenuwstelsel en verstevigt de ademhaling en het hart. Ze bevordert de spijsvertering en verwijdert de gifstoffen in het lichaam: doordat de gifstoffen zich vastzetten in het vetweefsel, worden ze door de massage terug vrijgemaakt en geelimineerd.

Abhyanga heeft een gunstige invloed op onze mentale toestand. Ze verhoogt het zelfvertrouwen en brengt onze geest een algemeen ontspannend gevoel van welzijn.De massage

De massage gebeurt meestal met sesam olie. De olie wordt verwarmd zodat ze gemakkelijk opgenomen wordt doorheen de poriën van de huid.

De sesam olie is het belangrijkste bestanddeel omdat ze voor elke constitutie en elke leeftijd efficiënt is.

Tijdens deze massage worden vier belangrijke zones van het lichaam gemasseerd:

  • De rug bevat de meest recente spanningen door de vermoeidheid en verkeerde houdingen.
  • De buik is fragiel, zonder bescherming en slaat alle emoties op: angst, jalousie, ... Vanwege deze emoties is de massage van de buik heel delicaat en gebeurt bij een eerste massage niet te intens.
  • In de zone van de borstkas en het hart slaan we onze gevoelens op: de liefde, vriendschap maar ook ons verdriet door kwetsuren van anderen.
  • De heupen en de benen bevatten onze oudste zorgen, vaak onbewust en latent aanwezig.

In ons dagelijks taalgebruik verwijzen oude gezegden vaak naar deze zorgenparkings, zowel in positieve als negatieve zin: “Een brede rug hebben”, “Vlinders in je buik”, “Er de buik van vol hebben”, “Het is een blok aan zijn been”, ...


De masseur is de verbindingspersoon met het universum.

Bij het masseren dient er een sterke vertrouwensband te bestaan tussen de gemasseerde en de masseur. Het is van fundamenteel belang dat de masseur zich in volle concentratie van zijn taak als verbindingspersoon kan kwijten en intuïtief maar toch met kennis van zaken de universele energie kan doorgeven.

De Abhyanga massage is een massage van het volledig lichaam maar los of supplementair aan de Abhyanga, kunnen bepaalde lichaamsdelen intenser gemasseerd worden in specifieke massages:

  • Rugmassage
  • Gelaatmassage
  • Handenmassage
  • Mandala van de buikzone