OJAS massage

Aanbod Fotos Contact Blog Docu

Kansu ayurvedische voetmassage

KANSU - voetmassage

Het lijkt een eenvoudige massage maar niets is minder waar: de massage van de voeten wordt als buitengewoon aangenaam ervaren en is zeer deugdzaam voor ons lichaam.
De voeten zijn de reflexzones van alle organen in ons lichaam. Belangrijke marma punten zijn in de voeten gelokaliseerd.

Bij de massage wordt gebruik gemaakt van een bol uit een legering van 5 metalen, waaronder vooral koper. Hierdoor hebben de handen van de masseur praktisch geen contact met de voeten.

Volgens de ayurveda brengt de voetmassage het element vuur in evenwicht. Ze heeft een belangrijke invloed op de ogen (die vooral door pitta-problemen aangetast worden) en levert een diepe ontspanning van het hele lichaam. Het zenuwstelsel wordt door deze massage tot rust gebracht. Bij de massage balanceert de gemasseerde op de rand van de slaap.Vuur

Deze massage is een grote hulp voor mensen bij wie het Vuur zwak is door angsten, depressies. Anderzijds helpt de massage ook het Vuur te matigen als het te sterk is door woede of nervositeit.

De massage brengt evenwicht door positieve gedachten en een hernieuwd dynamisme.

De massage gebeurt niet met olie maar met ghee (geklaarde boter). Ze duurt een half uur. Ze wordt vaak gegeven als inleiding en afsluiting van een kuur. Je kan ze ook krijgen gevolgd door een abhyanga.

De massage wordt niet gegeven aan zwangere vrouwen in de vier eerste maanden (voor de hechting van de vrucht).

Ze wordt sterk aanbevolen aan ouderen vanwege haar rustgevend karakter.