OJAS massage

Aanbod Fotos Contact Blog Docu

Pichauli ayurvedische olie massage

Pichauli

Pichauli is een volledige lichaamsmassage met een grote hoeveelheid warme olie. Hierbij wordt ongeveer een halve liter sesam olie gebruikt die eerst over het lichaam uitgesprenkeld wordt.

Daarna volgt een heel intensieve massage waarbij aangename lange strijkbewegingen afgewisseld worden met intensieve diepe massages van de spieren en gewrichten.

De massage verloopt van de voeten tot het hoofd en de armen: eerst via de rug, daarna volgt de voorkant van het lichaam.

Vanwege de overvloedige olie, gebeurt de massage op een massagetafel.Een bijzondere massage voor gewrichten en spieren

Deze massage wordt als heel intens ervaren. In het bijzonder ondervinden personen met gewrichtsproblemen of strakke spieren de deugdzame werking van de olie en de massage. De olie dringt trouwens door in de bloedvaten en gaat circuleren tot in de organen.

De bewegingen van deze massage ervaar je alsof de handen dansen over je lichaam, je hoeft je enkel over te geven aan hun vloeiend glijdende bewegingen, die je lichaam steeds meer soepel maken en aan de aangename geur van de warme olie.

De olie speelt bij deze massage opnieuw een cruciale rol: ze verwijdert de gifstoffen uit de gewrichten en geeft soepelheid en energie aan het lichaam. Bij de Abhyanga neemt de huid praktisch alle olie op en wordt dus een voedingsbestanddeel. In de pichauli wordt veel meer olie gebruikt. Terwijl ook hier een deel door de huid geabsorbeerd wordt, wordt een ander deel doordrenkt met de vrijgekomen stoffen uit de huid, die vervolgens tijdens de massage afgewreven worden.

Na de massage is er geen douche voorzien om het positieve effect van de inwerking van de olie niet teniet te doen. Daarentegen wordt de olie die nog op de huid aanwezig is wel zorgvuldig afgewreven.

Er is een grote kans dat ook het haar door olie doordrongen wordt. Je houdt hier dus best rekening mee! Het is tevens een goed idee om aangepaste kledij mee te brengen voor na de massage (voorbeeld: een training), zodat eventuele olieresten geen hinderlijke vlekken nalaten!

De massage duurt een uur maar het is zeker aangewezen nog een half uurtje rust te voorzien. Dat kan best op ons terras (bij mooi zomerweer) of bij de haard met een lekker theetje.